Står du over for dit næste bilkøb? Overvejer du at købe brugt? Hvis du kan svare ja til disse to spørgsmål, så bør du læse med i denne artikel. Der er mange ting man skal være opmærksom på når man køber en brugt bil, og der er mange ting der kan ende med at gøre det til en rigtig dårlig handel, for dig.

Tjek bilens oplysninger

Alle brugte biler har en baggrundshistorie, som du bør kende. Slå bilens registrerings- eller stelnummer op i en nummerpladetjekker, og vær sikre på at oplysningerne stemmer med sælgers. Ved at tjekke bilens oplysninger, er det også muligt at se om der nogen gæld/pant i bilen, som du bør have kendskab til. Undgå at købe en bil der er pant i, da du ellers risikere at miste både bil og penge. Hvis der er gæld, uden pant, så har det ikke nogen indflydelse på dig, da gælden følger låntageren og ikke bilen.

Tjek bilens stand

Gennemgå bilens generelle stand, dens motor, bremser og andre funktioner. Du skal vide præcist hvad det er du køber, så du kan beslutte dig for om det er en fair pris. Hvis standen berettiger det, så kan du give et mindre bud, eller helt lade være med at købe bilen. Hvis du havde forventet en bil i rigtig god stand, man oplever det modsatte, bør du enten have et nedslag i prisen, eller afvise at købe den.

Tag en prøvetur

Når du har tjekket bilens baggrund og stand, så er der endnu en ting du bør gøre, inden du køber bilen. Du skal tage minimum en, gerne flere, prøveture, og både i by og på motorvej, samt igennem længere tid. Tag en god tur på 2 timer og sørg for at teste alle bilens sikkerhedsfunktioner, mekaniske funktioner, samt diverse andre funktioner der har indflydelse på kørselsoplevelsen, og kørslen generelt.