Er gulvene i dit hus eller i din lejlighed belagt med planker eller parketter af massiv eg, bøg, mahogni, nød, ask eller lignende? Så er du faktisk ganske privilegeret.

Der bliver nemlig længere og længere mellem boliger med ægte trægulve i Danmark. Den primære årsag til dette er at der ikke længere opføres særlig meget nybyggeri hvor gulvene består af træværk. Der er gennem de seneste halvtreds år kommet mange andre gulv typer på markedet som både er billigere og mere praktiske end træværk. Blandt disse kan nævnes klik parket i syntetisk laminat, som kan ligne træværk, men som slet ikke giver samme følelse under fødderne.

Andre nyere gulvtyper er epoxy, vinyl og linoleum – og så selvfølgelig de ultra moderne beton og cement gulve som giver det eftertragtede urbane eller industrielle look and feel. Sidst nævnte gulv typer er blevet særdeles populære rundt omkring i de små hjem hvis beboere gerne vil have dem til at ligne trendy New Yorker lofts. Og her har mange trægulve desværre måttet lade livet til ære for en mode trend.

Pas godt på dit trægulv – det betaler sig

Sandheden er dog at ingen gulv typer kan måle sig med et ægte massivt trægulv hvad angår charme og skønhed. Et trægulv som er blevet vedligeholdt på behørig vis vil altid yde den bedste komfort og samtidig give boligen en hyggelig og hjemlig atmosfære. Og så føles træværk altid behageligt at betræde hvilket er en fordel hvis man ynder at gå rundt i sit hjem på bare fødder.

Et trægulv vil dog, uanset hvor omhyggeligt du end passer og plejet det, med tiden blive slidt. Og på et tidspunkt vil det være nødvendigt med en gulvafslibning for at fjerne den matte overflade.

Hvis du ønsker mere information om gulvafslibning kan du læse videre på bloggen have-hus.dk

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *