fastkarm vinduer

Fastkarmsvinduer kan give mere lys

Fastkarmsvinduer kan give mere lys

advertorial

Skal du have udskiftet dine vinduer, kan du overveje, om du på samme tid skal have gjort dem større og dermed få en lysere bolig. Du kan også overveje om du skal have skåret ud og få sat et ekstra vindue ind. Det kunne f.eks. være et fastkarmsvindue, som du kan få sat et sted, hvor det vil give mere lys, men hvor du ikke har brug for at kunne åbne det.

Fastkarmsvinduer har den fordel at de kan installeres steder, hvor man gerne vil have mere lys, men ikke har behov for at de skal kunne åbnes. De kan være en del af et vindue eller dørparti.

fastkarm vinduer

Hvilke materiale skal du vælge?

Når du skal vælge nye vinduer skal du også tænke på hvilken ramme dine vinduer skal laves af. Skal de være af træ, delvis træ og aluminium og ren aluminium. Der er fordele og ulemper ved alle tre typer. 

En ramme af træ er smuk, men kræver en del vedligeholdelse for ikke at gå til. Du skal forvente at du skal male dine vinduesrammer med få års mellemrum. 

Et alternativ er en ramme, der er delvis af træ og delvis af aluminium, hvor den indvendige del er af træ og den udvendige del af aluminium. Aluminium er praktisk, da det kan tåle vind og vejr og ikke kræver nogen særlig vedligeholdelse. Det skal blot smøres fra tid til anden og ellers kræver det kun almindelig rengøring med en klud. 

Den tredje mulighed er rammer lavet af aluminium og det kan ses både indvendigt og udvendigt. Det har den mulighed at du ikke skal male. Hverken inde som ude. 

Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge kan du få råd og vejledning. Enten af dem der sælger dig vinduerne eller af de fagfolk, der skal sætte dine nye vinduer på plads.