En lækker parfume kan betyde meget for dit personlige udtryk. Faktisk kan man sagtens gå så langt som til at sige, at den rette parfume fuldender dit image. Selv om lugtesansen er noget undervurderet i denne sammenhæng, bruger vi den faktisk mere, end vi tror – netop når vi skal bedømme andre mennesker.

Du kender sikkert fra dig selv, at en ram eller meget kraftig og dominerende lugt kan få dig til at vige tilbage, nærmest per refleks. Nogle mennesker er på det nærmeste allergiske over for visse typer parfumer, som rammer en særlig nerve. Og omvendt kan man blive nærmest tryllebundet af den helt rigtige duft, som på samme tid får bæreren til at fremstå aldeles bjergtagende.

Vælg en parfume, som passer til dig

Dette er en kunst, som er rigtig svær at gøre efter. For den parfume, som får vedkommende til at dufte som en drøm, kan fungere stik modsat på dig. Du bør derfor ikke bare styrte ud og købe den samme parfume i den tro, at du kommer til at dufte lige så fortryllende – det kan sagtens risikere at forholde sig stik modsat. At vælge den rette parfume tager tid og kræver en vis tålmodighed. Men det er hele besværet værd.

Du skal regne med at bruge mange dage på at udvælge din nye parfume. En parfume kan nemlig først bedømmes, når den har tilbragt nogle timer på din hud, og i samarbejde med din krops kemi har udviklet sin endelige duft. Du kan benytte dig af stormagasinernes parfume afdelinger, som gerne har test parfumer stående til fri afbenyttelse. Spray lidt parfume på dit håndled og lad duften sidde et par timer. Først herefter kan du – eventuelt med hjælp fra en veninde – bedømme, om denne parfume er noget for dig.

Du kan finde og bestille din nye favorit parfume på sephora.dk