Når det kommer til udendørsaktiviteter i haven, så er der heldigvis mange sjove ting, man kan give sig til. Fra tid til anden så kan man dog have brug for lidt ekstra inspiration til, hvilke lege, man kan kaste sig ud i. Det kan både være, hvis der skal holdes fødselsdag derhjemme, og du ønsker en sjov aktivitet, hvor børnene kan få brændt noget energi af. Det kan også være, at du ønsker at aktivere børnene i weekenden, så du selv kan få slappet af indenfor. Uanset hvad anledningen er, så kan du her finde inspiration til forskellige havespil – og det samme kan du også på husbladet.dk. 

Gemmeleg

Gemmeleg er naturligvis en af de ting, som man altid kan kaste sig ud i. Det er også en ideel aktivitet, selv hvis der ikke er mange med. Man udvælger én som skal starte med at tælle til f.eks. 30 og samtidig skal de andre deltagere gemme sig så godt som muligt, for at de ikke bliver fundet. 

Spark til dåse

Dette er også en af de lege, som er en klassiker. Man udvælger en person, som skal fange de andre. I takt med at folk bliver fanget, skal de stille sig hen til “dåsen” (dette kan være alt fra et træ, en stol eller andet, man beslutter sig for). Det gælder nu om for dem, som ikke er fanget, af de skal løbe hen og røre ved dåsen, for at de andre bliver befriet. Det er derfor både en kombination af gemmeleg og fangeleg, da det handler om at gemme sig godt fra den som “er den”, for at man kan komme hen og befri dem, som er fanget. Hvis børnene har ekstra meget energi, så er denne haveleg derfor også helt ideel. 

Du kan også få mere inspiration på husbladet.dk