Vi lever i en brug og smid væk-kultur, hvor det ikke er fremmed for os at købe noget nyt, så snart det gamle er blevet lidt slidt. Det gælder også i boligen, men det er ikke altid en god løsning – faktisk er det sjældent netop det, hvis du gerne vil bidrage til at passe på miljøet.

Vil du gerne værne om miljøet og klodens ressourcer, skal du så vidt muligt undgå at købe nyt, ligesom det altid er en god idé at genbruge ting, møbler, tøj og andet, der stadig virker. En overbevisning der let kan overflyttes til hjemmet, hvor du også bør genbruge – og det kan du heldigvis sagtens gøre, når det kommer til trægulvet.

Har du et slidt og trist trægulv, som du ikke nænner at skille dig af med for jordens skyld, kan du i stedet overveje, om en gulvafslibning kunne være sagen. I langt de fleste tilfælde vil en gulvafslibning være rigeligt til at give dit hjem nyt liv, og både miljøet og din pengepung vil tanke dig, hvis du vælger en istandsættelse fremfor en udskiftning.

Kan alle gulve slibes?

Det er ikke alle gulve, der kan slibes, men langt de fleste trægulve kan. En gulvafslibning er ikke så hård ved overfladen, som en afhøvling er, og derfor kræver det ikke særligt tykke gulve at klare en afslibning.

Det fede ved at få gulvet slebet er desuden, at det giver dig nye muligheder for at sætte dit eget præg på indretningen (når der skal vælges overfladebehandling) og ikke mindst at du bibeholder den patina, der følger med brugte ting, og det giver sjæl og varme til dit hjem. 

Er du usikker på, om dit gulv kan klare en gulvafslibning, kan du med fordel bede din lokale gulvmand kigge forbi. Så kan du også samtidig få et overslag over, hvad det vil koste at renovere dit trægulv.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *